Sharing is caring!

Lees de volgende 10 tips om je boekhouding direct op pijl te helpen. Het invoeren van de volgende tips in uw organisatie gaan er zeker voor zorgen dat je omzet omhoog gaat.

1. Ga papierloos door Cloud-Based Accounting te gebruiken

De meeste boekhoudsoftware biedt alle basisfuncties die nodig zijn voor elk soort bedrijfsboekhouding – een van de meest populaire op dit moment is Intuit’s QuickBooks. Zoek naar pakketten die zijn gemaakt voor eigenaars van kleine bedrijven, omdat ze het proces stroomlijnen door standaardsjablonen voor uw bedrijf te bieden, zoals facturen, stortingsbonnen en het afdrukken van zakelijke rekeningafschriften. Met de toevoeging van cloud-gebaseerde boekhoudsystemen heeft u overal toegang tot uw bedrijfsinformatie.

2. Zoek een goede adviseur

Een goede adviseur op de loonlijst hebben om je minstens één keer per maand te helpen, kan van onschatbare waarde worden. Ze kunnen je leren omgaan met je boeken, eventuele vragen beantwoorden en eventuele fouten corrigeren. Er zijn veel opties voor accountants, dus maak je geen zorgen als je een klein budget hebt. Een accountant-majoor bij uw plaatselijke universiteit zou de ervaring en aanbeveling voor hun cv kunnen gebruiken.

3. Houd persoonlijke en bedrijfsfinanciën gescheiden

Meng de twee nooit, het zal uw boekhouding veel moeilijker maken. Het is een stuk eenvoudiger om nauwkeurige records bij te houden als je maar één type account hebt, dus blijf georganiseerd. U bespaart veel tijd door deze accounts ook gescheiden te houden. Een boekhoudprogramma vergelijken kan een prima oplossing zijn.

4. Plan voor grote uitgaven

Reserveer geld voor grote uitgaven zoals inventaris, kantoorbenodigdheden, reparaties en onderhoud. Door de komende jaren te budgetteren voor uw kleine bedrijf, kunt u veel zorgen besparen over het omgaan met deze uitgaven in de toekomst.

5. Stel geld in voor belastingen

Als u uw financiële gegevens goed bijhoudt, kunt u worden voorbereid op de belasting op het einde van het jaar. Als je elke maand een klein beetje geld opzij zet voor het betalen van de belastingen van je kleine bedrijven, hoef je niet te bezuinigen aan het einde van het jaar of krijg je een lening om je belastingen te betalen, je bent al voorbereid. Lees voor meer tips over hoe u uw financiën samen kunt brengen, Acht belangrijke stappen om een ​​bedrijf te starten.

10 tips om de boekhouding op orde te helpen