Sharing is caring!

De Playstation 4 en Xbox blijven gewaagd aan elkaar

Een console kopen, lastig want het is nogal een wereldje. De PS4 kwam eind vorig jaar uit en we hebben er sinds begin december een gehad en denken graag dat we het goed hebben getest, vanuit het perspectief van volwassenen en vanuit het perspectief van een kind zoals onze kinderen het hebben gebruikt. Over de PS4 werd in de maanden voorafgaand aan de release gesproken met een veel stillere stem en pas toen de specificaties volledig werden onthuld en die van de Xbox One, brak de PlayStation-community uit.

Wat deed Sony dan beter?

Want zie je, Sony had tenminste een korte tijd een krachtigere console, maar toen beweerde Microsoft dat ze hun specificaties verbeterden voordat ze werden uitgebracht, waardoor het krachtiger werd, maar dit versloeg nog steeds niet de veel snellere RAM van de PS4. Met dit alles gaande beide sets van gaming-fans ruzie heen en weer op Twitter, community-forums en in persoon, over wie de machine was beter. Maar het is nu bijna twee maanden geleden sinds de PS4-release, een release van een machine die puur op de gamer gericht was en is. Sony’s PS4 gaat minder over mediaservices zoals online streamen, hoewel het die services heeft, maar Sony wil dat het een gaming-platform is.

De Xbox One was ook een grote stap

Dus terwijl Microsoft hun Xbox One als volledig gerealiseerd entertainmentsysteem richt en probeert om met mediabedrijven te werken, zouden sommigen zeggen dat ze de bal een beetje in termen van de spellen hebben laten vallen, sommige hebben gelijk … sommigen.

De geschiedenis van consoles

Tijdens de hele geschiedenis van de gameconsole hebben alle spelers op een bepaald moment in hun leven een transformatie ondergaan, hebben ze zich meestal versleten of hebben ze de look volledig veranderd, de PlayStation-stal is niet anders. De PS4 is verreweg het mooiste van alle PlayStations met zijn unieke uiterlijk, een die niet veel verschilt van de Xbox One.

Het ontwerp is in feite een vierkante doos, maar aan de voorkant is een diagonale schijf door de PS4 gesneden. Door het vak in het midden te splitsen, is een lichtstrip die van kleur verandert afhankelijk van wat de PS4 aan het doen is.

Het is indrukwekkend dat Sony ook in staat is om het power pack in de PS4 zelf te bouwen en alles wat je nodig hebt om het op een stroombron aan te sluiten, is een standaard power flex, meer dan dat. In tegenstelling tot de veel grotere Xbox One komt nog steeds met zijn enorme externe power brick die waarschijnlijk ongeveer de grootte heeft van twee Xbox One-controllers, bijna.

De PS4 en de Xbox, wat kun je er nu mee?