Sharing is caring!

Inductiekoken bestaat al tientallen jaren, maar heeft recentelijk de vraaggestuurde prijzen verlaagd en de witgoed selectie verhoogd. In de afgelopen twee jaar zijn Viking, GE, Samsung en Kenmore begonnen met het verkopen van inductiebereiken. Zo kun je tegenwoordig kookplaten vergelijken op het type zoals keramisch of inductie.

Met zijn energie-efficiëntie, keukengeek aantrekkingskracht en groeiende reputatie voor kracht en precisie, kan inductiekoken de iPad van de keuken zijn. Zoals de nieuwste uitvinding van Apple, kan inductietechnologie voor altijd de dagelijkse taken veranderen, of het kan zijn belofte nooit waarmaken.

De inductiekookplaat maakt steeds meer opmars in de nieuwe keukens

Het inductiebereik, dat afhankelijk is van een elektromagneet voor het verwarmen van ijzer of staal kookgerei, blijft een mysterie voor de meeste koks in de Verenigde Staten. In een onafhankelijk onderzoek afgelopen zomer door het marktonderzoeksbureau Mintel van 2000 internetgebruikers die apparaten bezitten, zei slechts 5 procent van de respondenten dat ze een inductiegamma of een kookplaat hadden.

Als je op een inductiebereik staat, moeten zelfs geweldige koks hun basisbewegingen opnieuw bekijken. De hitte gaat zo snel aan dat iemand olie in een pan goot en het hakken van de laatste uien maakt een grote fout. Het leren beheersen van de warmteniveaus met genummerde wijzerplaten is als proberen een nieuwe taal onder de knie te krijgen.

Je kunt de techniek van een inductie kookplaat bekijken

Het is ook een uitdaging om uit te leggen hoe het werkt. Mevr. Simpson probeerde met haar grootvader hem te vertellen dat een elektrische stroom een ​​magnetisch veld produceert dat ijzermoleculen exciteert en de pan en de inhoud verwarmt.

Toch zei 22 procent van de mensen die Mintel in verband met hun onderzoek afgelopen zomer ondervroeg, dat hun volgende bereik of kookveld inductie zou zijn. De aantrekkingskracht is met name sterk bij jongere mensen die hun eerste serieuze keukens opzetten, aldus het rapport. In tegenstelling tot hun baby-boomer en generatie X-tegenhangers, is de nieuwe klasse van koks minder gebonden aan de esthetiek van gas en meer geïnteresseerd in milieuvriendelijke keuzes.

Hoewel koken slechts een klein deel van het energieverbruik in een huis vertegenwoordigt, worden inductiekookplaten net zo veel energiezuiniger op de markt gebracht als gas of elektrisch omdat ze voedsel sneller bereiden en minder warmte verliezen tijdens het koken.

De laatste tijd is de prijs minder een obstakel. Hoewel een inductieprogramma van Viking $ 6.000 kost, hebben sommige modellen nu iets meer dan $ 1.500. LG heeft onlangs een cooktop-hybride geïntroduceerd met twee inductie en twee elektrische elementen voor $ 800.

 

Inductie kookplaten worden steeds populairder in Nederland